Club Culinair
 

Mediterrane keuken

Recepten


Brood – Ciabatta - (Resto van Harte) Voor een mooi brood voor tien personen


Ingrediënten:


1 zakje gist (7 gram) 1 theelepel suiker 220 cl water 350 gram bloem 1,5 theelepel zout 1 eetlepel olijfolie


Bereiding:


Maak eerst van 150 cc water, de suiker en de gist een starter. (Als je 2 of 3 keer het recept maakt ook met 150 cc beginnen.) Gebruik hiervoor water van 36 graden, als je geen temperatuurs-verschil voelt met je vinger is het goed. Laat deze 20 minuten gisten.


Meng verder alles goed in een kom, voeg de starter toe en kneed het deeg dan enkele minuten goed door.


Vorm 1 of 2 worsten en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk deze vervolgens plat en laat het deeg 1,5 tot 2 uur rusten in de oven op 35°C.


Bak de ciabatta's ongeveer 20 - 30 minuten op 180°C).


Als variatie kun je fijn gesneden zontomaten uit een potje toevoegen of gesneden olijven. Ook is het lekker om licht gefruite uien en geraspte kaas bovenop het brood te leggen. (Opletten voor verbranden van uien bij het afbakken)Bloemkoolsoep met champignons voor 60 personen (12 liter)


Ingrediënten: boter, 3 kg bloemkool, in kleine roosjes, 2 liter room, groentebouillon, 1 kg champignons in plakjes, 1 bosje bieslook fijngesneden, truffelolie (fles a 250 ml)


1. Verhit boter in een soeppan en fruit de bloemkool goudbruin.


2. Schenk er de room en 4 liter en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.


3. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg nu de overige liters water toe en breng opnieuw op tempratuur.


4. Verhit de braadslee/koekenpan met boter in en bak de champignons.


5. Schep een paar plakjes champignons voor het uitserveren in een soepkom en strooi de bieslook over de soep en e druppel er wat truffelolie over.

  datacure Privekok   Koksonline www.freelance-kok.nl