Club Culinair
 

ClubCulinair

Over Clubculinair


Clubculinair is een initiatief van de medewerkers van Resto VanHarte. Dagelijks zijn zij actief in onze dertig Resto’s, verspreid over 21 steden.


In de Resto’s werken we met een kleine kern van professionals, zo’n 1.000 reguliere vrijwilligers en 2.400 vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Stagiairs en mensen uit de re-integratie krijgen bij Resto VanHarte kansen om aan het werk te gaan.


Dit werk doen we met passie en die passie willen we graag met jullie delen. Ten eerste door het delen van onze recepturen, ten tweede door het delen van ons plezier in koken.


Jaarlijks serveren onze medewerkers meer dan 120.000 maaltijden. Resto VanHarte is een stichting die bestaat van giften, donaties, subsidies en sponsoring. Maar meer nog is Resto VanHarte een beweging, een beweging vanuit het hart. Een beweging voor en door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen.


Clubculinair is onderdeel van Resto VanHarte. Resto VanHarte gelooft in de kracht van mensen. Wij brengen buurtbewoners samen rond de eettafel en dagen hen uit de regie te nemen over hun leven. Bij Resto VanHarte komen mensen weer in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Eén op de drie mensen voelt zich eenzaam. Oude structuren zoals kerk of netwerken in de buurt zijn verdwenen. Familie woont ver weg of heeft andere prioriteiten. Door het ontbreken van deze sociale netwerken ontstaat eenzaamheid.


Resto VanHarte doorbreekt dit isolement. In de Resto’s maken professionals en vrijwilligers een gezonde maaltijd. De gasten werken mee in de keuken of helpen tafels te dekken en de ruimte gezellig te maken. Iedereen is welkom! Aan tafel wordt gepraat en vaak is er van alles te beleven: van muziek tot voorlichting over onderwerpen die ertoe doen. Dat inspireert de gasten. Het geeft ze net dat noodzakelijke zetje om de draad weer op te pakken. Resto VanHarte ziet dat dat lukt, al 10 jaar lang, overal in Nederland.

  datacure Privekok   Koksonline www.freelance-kok.nl